Mosselsoep

    Mosselsoep

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zin in mosselen, maar ook behoefte aan wat variatie? Met deze heerlijke, kleurrijke soep vangt u 2 vliegen in 1 klap. Mosselliefhebbers zullen verrukt zijn! Serveren met een krokant, warm broodje.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 ml droge witte wijn
    • 1 kippenbout
    • 1 winterwortel, in dunne plakjes
    • 4 kg mosselen
    • 4 uien, in ringen
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 stengels bleekselderij
    • 6 korrels zwarte peper, licht gekneusd
    • 2 preien, in dunne ringen
    • 75 gr maizena
    • 200 ml room
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • selderijblad ter garnering
    • een paar saffraandraadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Wijn, 1 liter water, kippenbout, wortel, saffraan, zout en peper in een pan doen, aan de kook brengen en 1 uur op een zacht vuurtje laten sudderen.
    2. De mosselen onder koud water schoonschrobben, baard verwijderen, stukjes schelp, kapotte schelpen verwijderen en schelpen die niet sluiten als u er zachtjes op tikt. In een pan doen, ui, laurierblad, bleekselderij, peperkorrels en 150 ml water toevoegen. De pan sluiten, op een hoog vuur zetten en 5 minuten op een hoog vuur laten koken tot alle schelpen open zijn. De pan daarbij een paar keer heen en weer schudden.
    3. De pan afgieten, het kookvocht opvangen en de mosselen laten uitlekken. De mosselen die gesloten zijn weggooien en de rest uit de schelp nemen. (U kunt er een paar in de schelp laten zitten ter garnering).
    4. 500 ml kookvocht tweemaal door een fijne zeef schenken (of een vergiet of zeef bekleed met een fijngeweven doek). Dit kookvocht bij de soep schenken.
    5. Met een schuimspaan de kippenbout uit de pan nemen, het vlees van het bot verwijderen en fijnsnijden. De prei in een pannetje doen en 2 minuten laten koken. Maizena met 150 ml water tot een papje roeren, door de soep roeren en de soep al roerend op een zacht vuurtje laten binden.
    6. De pan van het vuur nemen, room, mosselen en kip toevoegen en goed roeren. Wat selderijblaadjes over de soep strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren