Hollandse groentesoep met balletjes

    Hollandse groentesoep met balletjes

    6keer bewaard
    3uur35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Hollandse groentesoep, regelrecht uit oma's keuken en uw eigen jeugdherinneringen. Een lekker doordeweeks maal, maar natuurlijk extra lekker als een zondagse lunch!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 kruidnagels
    • 400 gr runderschenkel
    • 1 bosje peterselie
    • 1 laurierblad
    • 150 gr kalfsgehakt
    • 1 el verkruimelde beschuit
    • mespuntje versgemalen nootmuskaat
    • 400 gr gemengde soepgroente
    • 40 gr vermicelli, gebroken
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • fijngehakte peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur15min  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Prik de kruidnagels in de gewassen, ongepelde ui. Doe het vlees in een grote pan en schenk daar 1,5 liter water bij. Aan de kook brengen.
    2. Het schuim aan het oppervlak afnemen. Ui, peterselie, laurierblad, zout en peper toevoegen. Het vuur op de laagste stand zetten en 3 uur laten sudderen.
    3. Het vlees uit de pan nemen, van het bot snijden en in kleine blokjes snijden. De bouillon door een fijne zeef in een schone pan schenken.
    4. Kalfsgehakt, verkruimelde beschuit, nootmuskaat en zout naar smaak in een kom vermengen en tot kleine soepballetjes draaien.
    5. De bouillon weer aan de kook brengen, balletjes, soepgroenten en vermicelli toevoegen en in 15 minuten zachtjes gaar laten koken. Na 15 minuten het vlees toevoegen en warm laten worden.
    6. De soep op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper, garneren met versnipperde peterselie en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren