Inloggen Aanmelden

Surinaamse pindasoep

In het Surinaams heet pindasoep 'pinda bravoe'. Deze soep kunt u meer vullend maken (de meeste Surinaamse soepen zijn tenslotte maaltijdsoepen!) door er 'tomtom' aan toe te voegen; dit zijn balletjes van kookbanaan, cassave of rijst (zie recept deze website).

Olav Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 400 gr kip of rundvlees
  • 100 gr zoutvlees
  • 4-5 pimentkorrels
  • 1 ui of 4 sjalotjes, versnipperd
  • zout of bouillonblokjes
  • 1/2 pot pindakaas
  • 1 groene of halfrijpe peper
  • 5 takjes selderij

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur5min 

  1. Een pan vullen met 1,5 liter water, het vlees en gedeeltelijk ontzoute zoutvlees. Pimentkorrels, ui en bouillonblokjes toevoegen. Als u sjalotjes gebruikt het groen bewaren. Aan de kook brengen en in ong. 1,5 uur het vlees gaarkoken.
  2. De pindakaas in een pannetje scheppen, een paar lepels bouillon toevoegen en vermengen. Roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Toevoegen aan de pan bouillon en roeren. De peper er bovenop leggen en nog 15 minuten laten doorkoken. De peper niet stukkoken. Bestrooien met versnipperde selderij en serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties