Surinaamse pindasoep

    Surinaamse pindasoep

    10keer bewaard
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In het Surinaams heet pindasoep 'pinda bravoe'. Deze soep kunt u meer vullend maken (de meeste Surinaamse soepen zijn tenslotte maaltijdsoepen!) door er 'tomtom' aan toe te voegen; dit zijn balletjes van kookbanaan, cassave of rijst (zie recept deze website).

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr kip of rundvlees
    • 100 gr zoutvlees
    • 4-5 pimentkorrels
    • 1 ui of 4 sjalotjes, versnipperd
    • zout of bouillonblokjes
    • 1/2 pot pindakaas
    • 1 groene of halfrijpe peper
    • 5 takjes selderij

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Een pan vullen met 1,5 liter water, het vlees en gedeeltelijk ontzoute zoutvlees. Pimentkorrels, ui en bouillonblokjes toevoegen. Als u sjalotjes gebruikt het groen bewaren. Aan de kook brengen en in ong. 1,5 uur het vlees gaarkoken.
    2. De pindakaas in een pannetje scheppen, een paar lepels bouillon toevoegen en vermengen. Roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Toevoegen aan de pan bouillon en roeren. De peper er bovenop leggen en nog 15 minuten laten doorkoken. De peper niet stukkoken. Bestrooien met versnipperde selderij en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren