Tomtom van banaan

    Tomtom van banaan

    4keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze tongtong foe bana kan als vleesvervangende variatie toegevoegd worden aan een Surinaamse soep naar keuze. De tomtom kan ook bereid worden met cassave of rijst. De smaak van groene en rijpe bananen verschilt; kijk zelf welke variant u het lekkerst vindt, maar u kunt groene en rijpe bananen natuurlijk ook vermengen!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 groene of rijpe kookbananen per persoon
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. De bananen schillen en in een pan onder water zetten. Een snufje zout toevoegen. Aan de kook brengen en op een laag vuurtje gaarkoken (25 minuten voor rijpe bananen; 40 minuten voor groene bananen).
    2. Schep de bananen uit de pan en pureer ze (prakken, stampen of blender). Vorm het vruchtvlees tot een grote bal en serveer deze bij een soep naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren