Tomtom van rijst

    Tomtom van rijst

    2keer bewaard
    17min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze Surinaamse rijstballetjes (tongtong foe alesie genaamd) worden vaak bij soep gegeten om deze wat meer vullend te maken. U kunt de tomtom ook bereiden op basis van banaan of cassave (zie deze website).

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 120 gr rijst per persoon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:17min 

    1. De rijst in een pan doen en per eenheid rijst, 3 eenheden water toevoegen. Aan de kook brengen en op een zacht vuurtje heel gaar laten worden. Afgieten en laten uitlekken/droogstomen.
    2. De rijst in een vochtje kommetje scheppen, aandrukken met de achterkant van een lepel en omgekeerd op een bord laten zakken. Serveren met soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren