Surinaamse erwtensoep met tomtom

    Surinaamse erwtensoep met tomtom

    4keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als variant op de Hollandse snert deze Surinaamse erwtensoep. Lekker stevig en wat pittiger van smaak, en met een tomtom van rijst, banaan of cassave heeft u een heerlijke vullende maaltijd.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr zoutvlees
    • 250 gr spliterwten
    • 250 gr hamschijf
    • 60 gr gedroogde vis
    • 6 pimentkorrels
    • 1 ui
    • 2 liter water
    • 1 bouillonblokje
    • 3 takjes selderij
    • 1 pepertje (Madame Jeanette)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Een pan met water opzetten en daarin het zoutvlees 15 minuten uitkoken.
    2. Uit de pan scheppen en samen met spliterwten, hamschijf, vis, pimentkorrels, ui, bouillonblokjes en water in een andere pan aan de kook brengen. Laat de spliterwten stukkoken en het vlees gaar worden.
    3. Als de hamschijf gaar is versnipperde selderij en pepertje een paar minuten mee laten koken. Serveren met tomtom (zie deze website).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren