Rijstpudding uit de oven

    Rijstpudding uit de oven

    12keer bewaard
    1uur35min


    221 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijstpudding is warm het lekkerst. Dé weldadige lekkernij bij uitstek!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr ongekookte, paprijst (korte korrel)
    • 450 ml water
    • 3 eieren, geklopt
    • 450 ml halfvolle melk
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr rozijnen
    • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De ongekookte rijst in een grote sauspan (3 liter) met water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 25-30 minuten laten koken.
    2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    3. In een grote schaal geklopt ei, melk, suiker, vanille-extract en zout goed mengen. Rijst en rozijnen erdoor roeren. Het beslag in een bakblik van 20x30 cm schenken.
    4. 30 minuten onafgedekt bakken. Vervolgens door de pudding roeren en nootmuskaat erover strooien. Wederom 30 minuten bakken tot een mes halverwege tussen de rand en het midden van de pudding schoon verwijderd kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren