Amandelsoep uit Andalusië

    Amandelsoep uit Andalusië

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk en speciale soep, die in deze koude tijd heerlijk vult.

    Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 sneetjes witbrood
    • olijfolie
    • 5 knoflookteentjes
    • 400 gr geschilde amandelen
    • 1 bosje peterselie
    • zout
    • peper
    • 1 tl komijn
    • 750 ml bouillon
    • 200 mg saffraanpoeder
    • naar eigen inzicht saffraannaaldjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Witbrood in kleine blokjes snijden, dan in hete olijfolie braden. Eruit nemen en warmhouden.
    2. Knoflook schillen en met de amandelen in het achtergebleven vet goudbruin bakken
    3. Peterselie wassen,blaadjes eraf trekken, de helft hiervan ca. 3 minuten in het hete vet meebraden. De andere helft fijn hakken.
    4. De inhoud van de pan in een pan geven en pureren.
    5. Met zout, peper, komijn en saffraan op smaak brengen.
    6. De bouillon erbij gieten en ca. 20 minuten op matige hitte koken laten.
    7. De helft van de witbroodblokjes in de soep strooien.
    8. Nog eens op smaak brengen, want de broodblokjes nemen veel van de smaak weg
    9. Dan de rest van de peterselie en de broodblokjes over de soep strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren