Gebakken spaghettipompoen met feta

    Gebakken spaghettipompoen met feta

    7keer bewaard
    45min


    1900 personen hebben dit gemaakt

    Het vruchtvlees van de spaghetti- of zomerpompoen bestaat uit lange slierten, vandaar zijn naam. In dit kleurrijke recept wordt de pompoen in de oven gebakken en vervolgens gemengd met feta, gesauteerde groenten, olijven en verse basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 spaghetti- of zomerpompoen, over de lengte gehalveerd en ontlijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 280 gr tomaten, fijngesneden
    • 110 gr feta, verbrokkeld
    • 3 eetlepels zwarte olijven, in schijfjes
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakplaat licht invetten.
    2. Leg de stukken pompoen met de gesneden kant onderop op de bakplaat. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een scherp mes er moeiteloos ingestoken kan worden. Pompoen uit de oven halen en even laten afkoelen.
    3. Intussen in een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Ui sauteren tot deze zacht is. Knoflook toevoegen en 2-3 minuten verder bakken. Tomaat erdoor roeren en warm laten worden.
    4. Met een grote lepel het draderige vruchtvlees uit de pompoen scheppen en in een middelgrote kom doen. De gesauteerde groenten, feta, olijven en basilicum erdoor scheppen. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    - Gewaardeerd op - 23 aug 2013

    0

    - 22 sep 2010

    0

    Andere ingrediënten gebruikt. de basilicum en de zwarte olijven vervangen door een hand gehalveerde pikant gekruide groene olijven - 22 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren