Indiase kip curry

    Indiase kip curry

    38keer bewaard
    1uur15min


    103 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt op heel veel manieren kip curry bereiden, maar in Bengal (oosten van India) maken ze een curry genaamd Kosha, die heerlijk is met rijst of een Indiaas brood. Dit recept heet moorgi kosha (kip kosha).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olie
    • 1 rode ui (dun gesneden)
    • zout naar smaak
    • 1 laurierblad
    • 3 eetlepels water, apart te verwerken
    • 1 eetlepel kurkuma
    • ½ theelepel chilipoeder, of naar smaak
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • 2 eetlepels gemberpoeder
    • 2 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 1 kg stukken kipfilet (of kippenpoten)
    • 1 tomaat in dunne plakjes
    • ¼ theelepel suiker
    • 3 kardemompeulen (licht gekneusd)
    • 3 kruidnagelen
    • 1 (5cm) kaneelstokje
    • 1 eetlepel ghee (Indiase geklaarde boter)
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • een grote bos verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg 1/3 van de ui toe, bestrooi met een beetje zout en roerbak dit een paar minuten, tot de ui goudbruin en knapperig is. Haal uit de olie en leg apart op keukenpapier.
    2. Leg het laurierblad en de rest van de uien in de olie. Bestrooi met wat zout en laat dit bakken tot het goudbruin is. Voeg een eetlepel water toe en roer door zodat de uien het water een caramelkleur geven. Voeg de kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder, gember en knoflook toe; roer goed door. Zet het vuur iets lager. Als het vet boven komt, voeg dan nog een lepel water toe en roer door.
    3. Voeg de kip en de gesneden tomaat toe. Bestrooi met zout en peper en roer door. Voeg de kardemom, kruidnagels, kaneel, ghee en een eetlepel water toe. Zet het vuur laag, dek af en laat 30 tot 35 minuten sudderen.
    4. Haal het deksel van de pan, als er nog water in de pan zit, zet dan het vuur weer middelhoog. Voeg de gemalen koriander toe en laat koken tot al het water is verdampt (of laat de saus zo dik als je het zelf wil).
    5. Schep dit op borden en bestrooi met verse koriander en de apart gehouden gefrituurde ui. Serveer met naan of basmati rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Makkelijk en goed recept. Gegeten met rijst en Malaysian flatbread met een grote groep mensen, die erg enthousiast waren. Voor herhaling vatbaar. - 21 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren