Cranberry-rozijnenbrood

  (1)
  2 uur 50 minuten

  Een heerlijk rozijnenbrood, maar dan anders! Door de honing en cranberry's. Heb je eenmaal van dit lekkere brood geproefd, dan ben je verkocht!

  sannetje

  Noord-Holland, Nederland
  14 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 10 

  • 500 gr. meel voor witbrood
  • 45 ml. vloeibare honing
  • 30 gr. gesmolten of vloeibare boter
  • 2,5 gr. zout
  • 1 zakje 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.
  • 75 gr. gedroogde cranberry’s
  • 75 gr. rozijnen
  • Eventueel klein beetje boter voor invetten vorm

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:2uur50min 

  1. Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken, anders halen ze veel water uit het deeg en wordt het brood droog. Dat is niet zo lekker.
  2. Stop de overige ingrediënten in de vorm van de broodbakmachine, eerst de vloeibare dingen en dan de rest er boven op. Zet de machine aan op het deegprogramma. Laat de Cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol. Voeg de Cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine. (is misschien per merk verschillend, kijk dan van te voren even in de handleiding).
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden ( of gasstand 6) Wanneer het deeg gekneed en gerezen is en het programma is klaar, haal het deeg dan uit de vorm, kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad. Maak er een dikke rechthoekige lap van, net zo lang als de bakvorm, rol het op en leg het deeg in de vorm. Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
  4. En bak het brood in ca. 25 a 30 min. goudbruin. Brood uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster. Smullen maar!

  Tip

  Verder heb je nodig: (broodbak- of andere kneedmachine, of gewoon handmatig kneden) Metalen, langwerpige broodvorm voor in de oven, cakevorm kan eventueel ook!

  Tip

  Vullen met spijs is ook heel erg lekker! Denk aan Pasen en kerst.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  JokeStaal
  van
  0

  Ik heb het gemaakt maar kwam er achter dat er nog wat melk of water er bij moest anders kreek ik geen goed deeg. Voor de zekerheid had ik ook andere recepten voor rozijnenbrood opgezocht waar wel telkens in de ingrediëntenlijst water of melk erbij stond. (2 tot 3 dl vocht)  -  12 feb 2017