Cranberry-rozijnenbrood

Cranberry-rozijnenbrood

16keer bewaard
2uur50min


10 personen hebben dit gemaakt

Een heerlijk rozijnenbrood, maar dan anders! Door de honing en cranberry's. Heb je eenmaal van dit lekkere brood geproefd, dan ben je verkocht!

sannetje Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 10 

 • 500 gr. meel voor witbrood
 • 45 ml. vloeibare honing
 • 30 gr. gesmolten of vloeibare boter
 • 2,5 gr. zout
 • 1 zakje 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.
 • 75 gr. gedroogde cranberry’s
 • 75 gr. rozijnen
 • Eventueel klein beetje boter voor invetten vorm

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:2uur50min 

 1. Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken, anders halen ze veel water uit het deeg en wordt het brood droog. Dat is niet zo lekker.
 2. Stop de overige ingrediënten in de vorm van de broodbakmachine, eerst de vloeibare dingen en dan de rest er boven op. Zet de machine aan op het deegprogramma. Laat de Cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol. Voeg de Cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine. (is misschien per merk verschillend, kijk dan van te voren even in de handleiding).
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden ( of gasstand 6) Wanneer het deeg gekneed en gerezen is en het programma is klaar, haal het deeg dan uit de vorm, kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad. Maak er een dikke rechthoekige lap van, net zo lang als de bakvorm, rol het op en leg het deeg in de vorm. Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
 4. En bak het brood in ca. 25 a 30 min. goudbruin. Brood uit de vorm halen en laten afkoelen op een rooster. Smullen maar!

Tip

Verder heb je nodig: (broodbak- of andere kneedmachine, of gewoon handmatig kneden) Metalen, langwerpige broodvorm voor in de oven, cakevorm kan eventueel ook!

Tip

Vullen met spijs is ook heel erg lekker! Denk aan Pasen en kerst.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren