Andijviestamppot met geitenkaas

    Andijviestamppot met geitenkaas

    12keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Andijviestamppot met geitenkaas en honing-tijmjus

    Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1.5 kilo aardappels
    • 1.5 deciliter warme melk
    • 150 gram spekblokjes
    • 8 eetlepels vloeibare boter
    • 600 gram gesneden andijvie (of stronk van 800 gr)
    • 3 lente-uitjes
    • 2 takjes tijm
    • 1 zakje jus (met uitjes)
    • 0,5 eetlepel vloeibare honing
    • 200 gram zachte geitenkaas
    • naar smaak peper, zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit.
    3. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn.
    4. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
    5. Verhit de helft van de vloeibare margarine, laat het bruin worden en voeg dan voorzichtig 2,5 dl koud water, de jusmix en de tijmblaadjes toe. Laat dit al roerend een minuutje zachtjes doorkoken.
    6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en de rest van de vloeibare margarine. Breng de puree op smaak met zout en peper.
    7. Schep de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree.
    8. Roer nu pas de honing door de jus.
    9. Schep de stampot op een grote schaal. Verbrokkel de geitenkaas erboven en strooi hier de rest van de spekjes overheen. Serveer direct! Geef de jus er apart bij.

    Tip

    Feestelijk is om geitenkaas, spekjes en jus apart te serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    verrassend en heerlijk - 02 feb 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren