Hartverwarmende Chocoladecake

    Hartverwarmende Chocoladecake

    2keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke Chocoladecake

    ilonka Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 x 1/2 dl rode Port
    • 50 gram extra pure chocola (70% cacao)
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 225 gram donkerbruine bastersuiker
    • 200 gram kwaliteits-mayonaise (niet op olijfolie-basis)
    • 275 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 schil geraspte citroen
    • 3 fijngekruimelde, gedroogde chilipepertjes
    • 25 gram fijngehakte, geroosterde pijnboompitjes
    • 1 snufje zout
    • 225 gram poedersuiker
    • 50 gram zachte roomboter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verwarm de oven voor tot 160 graden. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 20 cm met vetvrij bakpapier.
    2. Los de pure chocolade en de cacaopoeder op in het kokend water en roer er dan ook 1/2 dl Port door. Klop de mayonaise luchtig met de basterdsuiker en voeg geleidelijk het afgekoelde chocolade-Portmengsel toe. Zeef het bakmeel erboven en spatel het erdoor. Spatel vervolgens de chilipepers, citroenschil en pijnboompitjes door het beslag en schep dit in de springvorm. Bak de cake in een uur gaar midden in de voorverwarmde oven.
    3. Laat de cake zonder vorm of bakpapier op een rooster afkoelen. Klop de roomboter luchtig met de rest van de Port en voeg geleidelijk de poedersuiker toe en strijk deze massa in pieken over de taart.

    Tip

    Heerlijk bij een beker warme chocolademelk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ilonka
    van
    5

    - 03 feb 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren