Spruitjesstamp

    Spruitjesstamp

    16keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Voorgekookte beetgare spruitjes en aardappelen met kaas ham en kruiden in de wok tot een soort stamppot verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram spruitjes
    • 750 gram aardappelen
    • 200 gram belegen of komijne kaas (in blokjes)
    • 150 gram ham (in blokjes)
    • 1/2 liter kippenbouillon (tablet)
    • naar smaak peterselie, foelie, nootmuskaat, tijm, marjolein, kerriepoeder
    • naar smaak eventueel provencaalse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De schoongemaakte spruitjes beetgaar koken in kippenbouillon (tablet) de ongeschilde aardappels in kleine blokjes snijden en eveneens bijna gaar koken.
    2. De belegen kaas of voor de liefhebbers komijnekaas in blokjes snijden evenals een dikke plak ham van 150 gram.
    3. Doe alle ingrediënten aangevuld met met een mengseltje van peterselie, foelie, nootmuskaat, tijm, marjolein en kerriepoeder beetje bij beetje in de wok en roer door elkaar met een houten spatel tot een soort stamppot is ontstaan.
    4. Als het mengsel te droog is kun je iets van de overgebleven kippenbouillon toevoegen. Provencaalse kruiden voor de liefhebbers vervolmaken deze winterse voedzame kost.

    Drankadvies

    Een witbier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Gewoon lekker!! - 09 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren