Winter kaasfondue

    Winter kaasfondue

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het recept is ontstaan doordat ik wat meer variatie zocht in kaasfondue. Na veel tips en ideeën van familie en vrienden is dit winterse recept ontstaan. Het is met veel soorten groentes en soorten kaas te varieren en de smaak is altijd geweldig.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 1 knoflookteentje, gesnipperd
    • 100 gram shii-take, gesnipperd
    • 3 el boter
    • 1 flesje (Abdij-)bier à 3 dl
    • 100 gram Gorgonzola
    • 250 gram geraspte Leerdammer
    • 350 gram geraspte oude boerenkaas
    • 2 theelepels Marmite
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • 1 eetlepel Balsamico-azijn
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Boter verhitten en de sjalot, knoflook en shii-take hierin 5 minuten zachtjes bakken. Niet bruin laten kleuren. Bier erbij gieten en in gedeeltes de kazen toevoegen, onder voortdurend roeren. Zodra alle kaas is gesmolten, de Marmite, mosterd en azijn toevoegen. Maïzena oplossen in 2 eetlepels water en hiermee de fondue binden.
    2. Serveren met onderstaande lekkernijen. Om lekker mee te dippen of tussendoor te knabbelen: gehalveerde sneetjes bruin stokbrood, stukken (bladerdeeg) soepstengel, geblancheerde broccoliroosjes, blaadjes Little Gem, stukjes venkel, stukjes bleekselderij, blauwe druiven, dadels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren