PREI-PIE

    PREI-PIE

    6keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ovenschotel van prei en gestoomde makreel in mosterd-kaassaus onder een dekentje van luchtige aardappelpuree. Deze ovenschotel bevat veel calorieën, maar dat is bv na een middagje schaatsen geen bezwaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gram prei; alleen witte en lichtgroene deel
    • 750 gram bloemig kokende aardappels
    • 125 gram roomboter
    • 80 gram bloem
    • 3,5 dl melk
    • 125 gram geraspte belegen komijnenkaas
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • 400 gram gestoomde makreelfilet
    • 5 grote eieren
    • naar wens zout
    • naar wens peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in ringen van 1 cm breed. Schil de aardappels. Kook beide, in aparte pannen, gaar met een beetje zout naar wens. Laat beide daarna goed uitlekken.
    2. Maak een saus van 30 gram boter, 30 gram bloem, 2,5 dl melk, 100 gram kaas en de mosterd. Verwijder eventuele graten uit de makreel en verdeel de filets in grove stukken. Kook 3 eieren hard, pel ze en snijd elk ei in kwarten. Meng de prei, makreel en gekookte eieren met de saus en schep dit in een ingevette ovenschaal. (Invetten met ca 20 gram van de boter)
    3. Maak een soezendeeg van 1 dl water, 50 gram boter, 50 gram bloem , zout naar smaak en de rest van de eieren. Klop het soezendeeg door de aardappelpuree en doe dit in een garneerspuit(zak) met grove kartelmond. Spuit de puree in dikke rozetten over het prei-makreelmengsel en strooi er de rest van de kaas over.
    4. Zet de schaal 30 minuten midden in een voorverwarmde oven. (200 graden)

    Andere ingrediënten

    Vervang de makreel eens door 2 blikjes tonijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren