Verpakte varkenshaas in wasabisaus

    Verpakte varkenshaas in wasabisaus

    3keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaasjes op een verrassende manier!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 varkenshaasjes
    • beetje peper, zout en bloem
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 uitgeperste knoflookteentjes
    • 3 dl vleesbouillon
    • 3 eetlepels balsamicoazijn
    • 3 theelepels wasabi-pasta
    • 2 dl creme fraiche
    • 200 gram diepvries rösti
    • 1 ei
    • 3 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Varkenshaasjes inwrijven met peper en zout, met bloem bestuiven en in hete olijfolie in 4 minuten rondom mooi bruin bakken. Haasjes uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen.
    2. Bouillon, knoflook, balsamicoazijn en wasabi-pasta bij olijfolie in de pan doen en alles onder goed roeren aan de kook brengen. Hierbij ook alle aanbaksels goed van de panbodem losroeren.
    3. Varkenshaasjes terug in de pan leggen en onder regelmatig keren nog 10 minuten laten garen in een saus die net aan kookt.
    4. Ondertussen de rösti laten ontdooien en mengen met het ei en de 3 el bloem.
    5. Haasjes uit de pan nemen, droog deppen met keukenpapier en de röstimassa er stevig omheen drukken. In een schone pan nog 3 el olijfolie verhitten en de haasjes aan alle kanten goudbruin bakken in ca 5 minuten.
    6. De saus in de andere pan op hoog vuur tot de helft inkoken en de creme fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
    7. Haasjes in dikke schuine plakken snijden en over 4 borden verdelen. saus erover scheppen.

    Serveersuggestie

    Lekker met broccoli en stoofpeertjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren