Asperges in ham

    Asperges in ham

    7keer bewaard
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind witte asperges eenvoudig het lekkerst met boter en ham. Heerlijk met nieuwe aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kg witte asperges
    • 1 theelepel + 4 eetlepels boter
    • 1 snufje suiker
    • 200 gr gekookte ham
    • 50 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Asperges schillen en het houtachtige uiteinde verwijderen. Een (asperge)pan met water vullen, zout en suiker toevoegen, deksel erop en aan de kook brengen. De asperges met de punten naar boven en met 1 theelepel boter in de pan doen en op middelhoog vuur 15-20 minuten gaar koken (afhankelijk van de dikte van de asperges).
    2. De rest van de boter op laag vuur in een pannetje laten smelten.
    3. De asperges uit de pan halen en laten uitlekken. De asperges in de ham wikkelen en met gesmolten boter serveren.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    5

    Hmmm, asperges en ham, dat is natuurlijk een supercombinatie! - 21 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren