Asperges in ham

  • 4keer bewaard
  • 25min

Ik vind witte asperges eenvoudig het lekkerst met boter en ham. Heerlijk met nieuwe aardappelen.

Nicola

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 1 kg witte asperges
  • 1 theelepel + 4 eetlepels boter
  • 1 snufje suiker
  • 200 gr gekookte ham
  • 50 gr boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Asperges schillen en het houtachtige uiteinde verwijderen. Een (asperge)pan met water vullen, zout en suiker toevoegen, deksel erop en aan de kook brengen. De asperges met de punten naar boven en met 1 theelepel boter in de pan doen en op middelhoog vuur 15-20 minuten gaar koken (afhankelijk van de dikte van de asperges).
  2. De rest van de boter op laag vuur in een pannetje laten smelten.
  3. De asperges uit de pan halen en laten uitlekken. De asperges in de ham wikkelen en met gesmolten boter serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

pauliene
van
4

Hmmm, asperges en ham, dat is natuurlijk een supercombinatie! - 21 apr 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties