Hemelse eiersalade

    Hemelse eiersalade

    110keer bewaard
    21min


    512 personen hebben dit gemaakt

    Het scherpe van de dijon mosterd en het frisse van de citroen maken deze eiersalade zo bijzonder. Lekker op bruinbrood met avocado en waterkers, maar zo ook al heel lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 60 gr mayonaise
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1/2 theelepel gewone mosterd
    • Het sap van een halve citroen
    • 1/2 bosje lenteui of bosui, gesnipperd
    • Zout
    • Peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 16min  ›  Klaar in:21min 

    1. Doe de eieren in een pannetje en bedek met koud water. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur. Doe het deksel op de pan en laat de eieren 10-12 minuten in het water liggen. Haal uit het water, laat afkoelen en pel ze. Om sneller te kunnen afkoelen leg je de eieren even in ijswater.
    2. Meng in een kom de mayonaise, Dijon en gewone mosterd, citroensap en de lenteui. Hak de eieren in grove stukjes en meng dit voorzichtig met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Ita
    van
    17

    Heerlijke salade, al moet ik zeggen dat ik maar de helft van de hoeveelheid citroensap heb toegevoegd, anders leek het me te waterig en te overheersend van smaak worden. Dit gaf net de goeie smaak! - 23 mrt 2010

    van
    6

    Lekkere eiersalade! Smaakt goed op een pistoletje met wat rucolasla. - 30 mrt 2010

    offens1
    van
    2

    Gebruik Zaanse tube mayo voor gluten en lactose vrij recept. Je hoeft niet de speciale Zaanse gluten vrij tube te kopen aangezien originele tube al vrij is van gluten/ lactose en dus goedkoper. evt paprika poederen of cayennepeper voor meer variatie - 30 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren