Vis met groenten en kruiden uit de oven

    (35)
    50 minuten

    Een gezonde maaltijd boordevol smaak op basis van verschillende verse groenten, kruiden en vis. Lekker met rijst.


    139 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 uien, in dunne schijfjes
    • 1 rode paprika, in dunne schijfjes
    • 1/2 groene paprika, in dunne schijfjes
    • 3 sjalotjes, in dunne schijfjes
    • 1/2 courgette, in dunne schijfjes
    • 1/2 gele courgette, in dunne schijfjes
    • 1 grote tomaat, in stukjes
    • 85 gr zwarte olijven, gehalveerd
    • 2 eetlepels balsamico
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 bosje verse bieslook, fijngesneden
    • 1/2 bosje verse basilicum, fijngesneden
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 kg kabeljauwfilet (of een andere stevige vis)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote koekenpan de olie verhitten. Ui, sjalotjes, rode en groene paprika toevoegen en 3 minuten sauteren. Courgette, tomaat, olijven en balsamico toevoegen. Verder laten garen tot de groenten net gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. 1/2 van de groenten over een met olie ingevette ovenschaal van 23x30 cm verdelen. De groenten bedekken met de 1/2 van de kruiden.
    4. De filets over de groenten en kruiden verdelen. Vervolgens de resterende groenten en kruiden over de vis. De schaal met aluminiumfolie afdekken en 25 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    0

    Prima recept, makkelijk te bereiden. Eerste keer gemaakt zonder de verse koriander, tweede keer met de verse koriander er ook bij maakt het nog wat specialer en geeft lekkere kruidige smaak. Gemaakt met stuk kabeljauw, zalm en zeebaars. Ook een keer met tonijn vonden we minder lekker. De zalm sprong er bij ons bovenuit wat smaak betreft. Gewoon belangrijk verse kruiden en verse vis van goede kwaliteit. Lekker vers gehaald op de markt in Leiden.  -  12 aug 2017

    van
    0

    Lekker naturel gerecht,ook de kinderen hebben er goed van gegeten.  -  13 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren