Slow cooked hachee met rode kool en aardappelpuree

    Slow cooked hachee met rode kool en aardappelpuree

    34keer bewaard
    7uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke winterschotel. Het vlees kan ruim van tevoren gereed worden gemaakt en het kan zeer lang onbewaakt in de oven garen. De rode kool en de aardappel puree worden voor gebruik gekookt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr doorregen runderlappen
    • 500 gr uien
    • 80 gr boter
    • 50 gr bloem
    • Peper, zout
    • ¾ liter bouillon
    • 2 blaadjes laurier
    • 2 kruidnagels
    • 5 geplette peperkorrels
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 theelepel suiker
    • handvol krenten
    • 2 plakjes ontbijtkoek
    • Maestrichter Stroop

    • 750 gr rode kool
    • 1 laurierblad
    • Zout
    • 4 geschilde zure appels
    • Stukje pijpkaneel
    • Suiker
    • ½ theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 eetlepel azijn
    • 10 gr boter
    • 2 dl water

    • 1 kg aardappelen
    • Water
    • 100 gr boter
    • ½ koffielepel zout
    • ¼ liter melk
    • Peper
    • Nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:7uur 

    1. Hachee: Het vlees in blokjes van 2 x 2 cm en de uien in ringen snijden. In een (gietijzeren braad)pan de boter verhitten en de blokjes vlees hierin rondom bruin bakken.
    2. Het vlees uit de pan nemen en in dezelfde pan de uien ± 15 minuten smoren. Niet bruin laten worden maar glazig. Dan het vlees bij de uien doen, de bloem erover strooien en nog ± 3 minuten bakken.
    3. De bouillon, de blaadjes laurier, de kruidnagels, de geplette peperkorrels, de azijn, de krenten en de suiker toevoegen. Alles goed omroeren en met het deksel op de pan in de oven op 75° C ± 5 uur (of langer) laten stoven (slow cooking). N.B. De inwendige garingstemperatuur van het vlees is ± 65° C. Het vlees kan dus zeer lang in de oven staan.
    4. De laatste 45 minuten van de gekozen stooftijd de plakjes ontbijtkoek en de Maestrichter Stroop toevoegen. Aan het einde van de stooftijd de blaadjes laurier en de kruidnagels verwijderen en de hachee op smaak brengen met zout en peper.
    5. Rode kool: Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. De kool hoeft niet gewassen te worden. Snijd de kool heel fijn. Zet de kool in een bodempje water op het vuur. Voeg kaneel en kruidnagel toe en laat de kool afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
    6. Schil ondertussen de appeltjes en verwijder de klokhuizen. Snijd de appeltjes in blokjes. Voeg de appeltjes toe aan de kool en kook het geheel totdat de kool gaar is.
    7. Verwijder daarna de kaneel en het laurierblad en breng de kool op smaak met zout, suiker en azijn. Mocht er nog erg veel vocht in de pan zitten dan kun je dit afgieten. Roer als laatste de boter door de kool.
    8. Aardappelpuree: Schil de aardappelen. De aardappelen ca. 25 minuten koken.
    9. De melk verwarmen. De aardappelen afgieten en met de stamper of pureeknijper pureren.
    10. Boter door de aardappelen roeren tot alles is opgenomen. De verwarmde melk beetje bij beetje bijvoegen en roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Zout toevoegen. Peper en nootmuskaat toevoegen. Alles goed doorroeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MarcelAckema
    0

    Heerlijk eindelijk is succes met 'draadjesvlees' Wat een zalig gerecht. Precies gemaakt zoals beschreven alleen de rode kool uit een glazenpotje :-) - 16 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren