Kwarkbrood

    Kwarkbrood

    33keer bewaard
    3uur10min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk kwarkbrood uit de broodbakmachine. Hier een basisrecept, maar ook erg lekker om er een handjevol rozijnen en nootjes aan toe te voegen. Zowel met zoet beleg als met een plakje kaas erg lekker. Je kunt het brood natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood (ong. 12 plakken)

    • 475 gr bloem
    • 25 gr glutenmeel
    • 10 gr zout
    • 40 gr honing
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 450 gr kwark (naturel)
    • 1 (7 gr) zakje gist
    • handvol noten en rozijnen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Klop de eieren los in een kom. Meng hier de kwark en de honing goed doorheen.
    2. Meng in een andere kom bloem, glutenmeel en het zout. Meng hier eventueel ook de nootjes en rozijnen door.
    3. Doe het kwarkmengsel onderin de broodbakmachine. Het meelmengsel erbovenop en maak hierin een kuiltje. Doe de gist in het kuiltje.
    4. Zet de broodbakmachine meteen aan (niet uitstellen, vanwege de eieren en de kwark) op de basisstand voor een groot brood met medium korst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lauwerd
    van
    1

    Nou ik snap niet dat er nog niemand op gereageerd heeft, want wat was het brood lekker!! Wij hebben er 3 dagen lekker van gegeten. Vond het zo gek dat er zoveel gist in moest en dat het deeg heel nat leek te zijn, maar dat komt helemaal goed bij het bakken. Ik heb hem trouwens op de afbakstand gezet 'zoet brood'. Bij de piepjes heb ik de krentjes en rozijnen toegevoegd en deze gaan we echt vaker maken. Super bedankt! - 19 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren