Rode kool schotel

    Rode kool schotel

    38keer bewaard
    1uur


    58 personen hebben dit gemaakt

    Eet nooit rode kool op maandag, daar komt ruzie van!!

    gerda Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 rode kool
    • 1 kg aardappelen
    • 1 zure appel
    • mespunten nootmuskaat, kaneel, kruidnagel
    • 1 blaadje laurier
    • naar smaak peper en zout
    • 1 scheut rode wijn azijn
    • 150 ml water
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 100 ml melk
    • 1 klont boter
    • paneermeel
    • 1 ui
    • 1 pond rundergehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil en kook de aardappels gaar, en pureer ze met de melk en wat boter. Was en snij de rode kool, in een pan doen met het water. Sprenkel de azijn over de kool, en ook de kruiden eroverheen strooien, en de suiker, dan koken, niet langer dan 20 minuten. Kook de laatste 10 minuten de in blokjes gesneden en geschilde appel mee. Bak ondertussen het gehakt rul, met een uitje erbij , in wat boter, niet teveel. Voeg peper en zout naar smaak bij.
    2. Neem een flinke ovenschaal, leg onderin het gehakt . Daarover de rode kool en appel verdelen, en dan de puree mooi erover doen, met wat paneermeel.
    3. Tot slot nog in de oven gratineren, 20 minuten. Of in de koelkast zetten, en afbakken op een later tijdstip , dan wel minstens nog een half uur in de oven Eet smakelijk !!

    Tip

    Heerlijk met appelcompote, en als je geen tijd hebt neem je een pot rode kool, en snelle puree!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    12

    Nou meer een vraag. Op hoeveel graden moet de oven eigenlijk? - 28 nov 2013

    Ali
    van
    7

    Heerlijke schotel, ik heb er alleen nog een laagje appels (goudrenet) aan toegevoegd dan wordt het ook wat sappiger. - 12 feb 2010

    berts
    van
    4

    Mijn pittig gekruid gehakt werd overclassed door een extra toegevoegde scheut azijn en rozijnen over de rode kool. De stugge puree, konden we op onze borden lekker soppen in de drassige mix van gehakt en kool. De ovenschotel na een kwartier (200 gaden) laten garen bij 175 graden in de oven. Totaal een half uur in de oven, zet de ovenschaal op een dichte ovenplaat in de oven. Deze schotel moet je echt een keer maken!! Heerlijk Een volgende keer doe ik de puree bestrijken met een vlees jus. - 16 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren