Caesar salad

    Caesar salad

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een caesarsalade met honing, mosterd en tijm geroosterd piepkuiken.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote krop Romano sla
    • 4 piepkuikens
    • Peper en Zout
    • Honing, mosterd en verse tijm
    • 12 plakken bacon of pancetta
    • 1 stokbrood, in (32) zeer dunne plakjes gesneden
    • Olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • Caesar dressing
    • Krullen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Sla in ruim koud water wassen en op een vergiet goed laten uitlekken; grove stelen verwijderen; grote bladen in grove stuken scheuren, kleine heel laten.
    2. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
    3. Prepareer de piepkuikens: peper en zout ze van binnen en buiten en bestrijk ze met een mengsel van honing, mosterd en tijm. Zet ze met de borstfilets naar boven in een ingevette braadslede en braad ze in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd vervolgens de boutjes en borstfilets eraf.
    4. Bacon op bakpapier op een bakplaat leggen en in de voorverwarmde oven krokant bakken; in grove stukken breken.
    5. Olijfolie aanmaken met knoflook en wat zout; stokbrood plakjes op een ovenplaat leggen; insmeren met het olijfolie mengsel en in de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin bakken (= croutons).
    6. Afwerking: de kip desgewenst in de oven opnieuw tot lauwwarm verwarmen.
    7. Onderwijl de sla licht aanmaken met wat van de dressing en over kommen of borden verdelen; bacon en croutons erover verdelen. Dressing erop en omheen sprenkelen en bestrooien met Parmezaanse kaas.
    8. Op elk bord een borstfilet en een boutje schikken en direct serveren.

    Drankadvies

    Domaine Guy Moulinier, St. Chinian, Languedoc 2008, Frankrijk. Deze wijn smaakt ook lekker bij gevogelte en kruidige gerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren