Gebakken zoete aardappel

    (642)
    1 uur 5 minuten

    Zoete aardappels zijn gezond en lekker en kunnen bij elk gerecht gegeten worden.


    731 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 grote zoete aardappels
    • 2-3 eetlepels olijfolie
    • 2 mespuntjes gedroogde oregano
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De zoete aardappels wassen, schillen en in middelgrote stukken snijden. Leg de stukken met olijfolie in een glazen schaal of schaal met antiaanbaklaag. Omscheppen om een olielaagje te geven. Op smaak brengen met oregano, zout en peper.
    3. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de aardappels gaar zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (642)

    Beoordelingen in het Nederlands (6)

    46

    Ik wilde eens zoete aardappel klaarmaken, weer eens wat anders. Dit was een goed recept. Ik heb de aardappels in vrij kleine blokjes gesneden, zo waren ze eerder gaar.  -  02 mei 2010

    angelique
    van
    26

    Verrassend lekker bijgerecht! Precies zo gedaan als het recept aangaf, makkelijk om te maken. De zoete smaak van de aardappelen gecombineerd met de oregano was erg geslaagd.  -  15 mrt 2010

    YvonneDrieze
    14

    Heerlijk en eenvoudig om te maken. Voor het eerst zoete aardappelen gegeten..... Een aanrader  -  11 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties