Gebakken zoete aardappel

  • 52keer bewaard
  • 1uur5min

Zoete aardappels zijn gezond en lekker en kunnen bij elk gerecht gegeten worden.

JENNCOOK

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 3 grote zoete aardappels
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 mespuntjes gedroogde oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  2. De zoete aardappels wassen, schillen en in middelgrote stukken snijden. Leg de stukken met olijfolie in een glazen schaal of schaal met antiaanbaklaag. Omscheppen om een olielaagje te geven. Op smaak brengen met oregano, zout en peper.
  3. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de aardappels gaar zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

dienekediner
33

Ik wilde eens zoete aardappel klaarmaken, weer eens wat anders. Dit was een goed recept. Ik heb de aardappels in vrij kleine blokjes gesneden, zo waren ze eerder gaar. - 02 mei 2010

angelique
16

Verrassend lekker bijgerecht! Precies zo gedaan als het recept aangaf, makkelijk om te maken. De zoete smaak van de aardappelen gecombineerd met de oregano was erg geslaagd. - 15 mrt 2010

YvonneDrieze
9

Heerlijk en eenvoudig om te maken. Voor het eerst zoete aardappelen gegeten..... Een aanrader - 11 sep 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties