Caesar dressing

    Caesar dressing

    12keer bewaard
    15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke dressing voor over een Caesarsalade (sla met kip, croutons en parmezaanse kaas).

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kleine eierdooiers
    • 2 theelepels Dijon mosterd
    • 3 ansjovisfilets
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels citroensap
    • 25 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt)
    • 1½ dl plantaardige olie
    • Eventueel wat ongezoete, ongeslagen slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Mix de eierdooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa.
    2. Voeg langzaam de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine draait zodat een gebonden saus ontstaat.
    3. Voeg vervolgens – desgewenst - iets slagroom toe en maak zonodig op smaak met vers gemalen peper, (weinig) zout en citroensap.
    4. Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koeling.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren