Caesar dressing

    (1)
    15 minuten

    Een heerlijke dressing voor over een Caesarsalade (sla met kip, croutons en parmezaanse kaas).

    OotKwisien

    Overijssel, Nederland
    37 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kleine eierdooiers
    • 2 theelepels Dijon mosterd
    • 3 ansjovisfilets
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels citroensap
    • 25 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt)
    • 1½ dl plantaardige olie
    • Eventueel wat ongezoete, ongeslagen slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Mix de eierdooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa.
    2. Voeg langzaam de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine draait zodat een gebonden saus ontstaat.
    3. Voeg vervolgens – desgewenst - iets slagroom toe en maak zonodig op smaak met vers gemalen peper, (weinig) zout en citroensap.
    4. Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koeling.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Makkelijk te maken. Perfecte dressing voor cesar salade .  -  30 mrt 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties