Spinaziegnudi

    Spinaziegnudi

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Spinaziegnudi met gebakken kabeljauwwangetje en salieboter.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr verse spinazie
    • 350 gr ricotta
    • 40 gr grof geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eierdooiers
    • 1 ei
    • Peper en zout
    • Bloem of griesmeel
    • 125 gr boter
    • Verse salie blaadjes
    • 800 gr kabeljauwwangetjes
    • Zout en bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Blancheer de spinazie 1 minuut - in porties - in ruim kokend water en knijp ze vervolgens heel goed uit; snijd de spinazie fijn.
    2. Meng de ricotta met de afgekoelde spinazie, de Parmezaanse kaas, de eierdooiers en het ei; maak op smaak met peper en zout. Vorm er balletjes van ter grootte van een hazelnoot en haal deze door de bloem en/of griesmeel.
    3. Doe de gnudi in kleine porties in een pan met ruim water tegen de kook aan en pocheer ze tot gaar zijn en komen bovendrijven; schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit het kookvocht.
    4. Smelt de boter in een platte pan en verwijder zoveel mogelijk de vaste bestanddelen (klaren). Voeg de salie blaadjes toe en “bak” zachtjes tot de boter licht bruin en blaadjes knapperig zijn worden; maak op smaak met peper en zout.
    5. Afwerking: Zout de kabeljauwwangetjes – pas – vlak voor het serveren en haal ze licht door de bloem. Bak ze – in een mengsel van boter en olie – om en om goudbruin en gaar.
    6. Verwarm onderwijl voorzichtig de gnudi en de salie boter.
    7. Schep de gnudi in voorverwarmde (diepe) borden of kommen; verdeel er de kabeljauwwangen en tot slot de salieboter over. Direct serveren

    Drankadvies

    Alain Brumont, Jardins de Bouscassé, Pacherenc de Vic Bilh 2007, Frankrijk. Deze wijn gaat ook goed bij paling en rijke gerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren