Rib Roast

    Rib Roast

    4keer bewaard
    1uur30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Rib Roast met uienmarmelade en bospeentjes.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1½ kg rib roast
    • Peper, zout, boter en olie
    • 750 gr zoete uien
    • 1 dl plantaardige olie
    • 50 gr suiker
    • 2 dl rode port
    • 2 dl rode wijn
    • 1 bos bospeen
    • Boter, zout, sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Prepareer de rib roast en snijd desgewenst in (2) porties. Kruid de vetzijde tot op het vlees in en kruid royaal met versgemalen peper en zout.
    2. Bak de rib roast vervolgens in (weinig) boter en/of olie aan tot deze rondom gekleurd is; breng over in een braadslee.
    3. Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Fruit de uiringen met de suiker in de olie op zacht vuur rustig aan; laat ze niet teveel kleuren, neem hiervoor ruim - circa 20 minuten - de tijd
    4. Voeg de port en wijn toe en laat het geheel op matig vuur sudderen tot alle vocht verdampt is en een zachte marmelade is ontstaan.
    5. “Tourneer” de bospeentjes en laat er een stukje van het loof aanzitten. Fruit de bospeentjes in weinig boter met wat zout aan; voeg sinaasappelsap tot het geheel net niet onderstaat toe en breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en kook de bospeentjes beetgaar.
    6. Afwerking: Verwarm de oven voor op 180˚ C.
    7. Plaat het vlees in de oven en braad tot de gewenste gaarheid.
    8. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het op een warme plaats minimaal 15 minuten rusten.
    9. Verwarm onderwijl de uienmarmelade en de bospeentjes.
    10. Snijd het vlees tegen de draad in gelijkmatige plakken. Serveer het vlees met de uienmarmelade en de bospeentjes.

    Drankadvies

    De Martino, Syrah Legado Reserva, Choapa Valley 2007, Chili. Lekker bij wild en ander rood vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren