John’s aardappelgratin

    John’s aardappelgratin

    30keer bewaard
    1uur10min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke aardappelgratin met gruyère kaas.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 dl room
    • 4 dl melk
    • 1 ei
    • Zout en vers gemalen peper
    • Boter
    • 1 teen knoflook
    • 1,2 kg geschilde aardappelen
    • Geraspte gruyère kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
    2. Maak en mengsel van room, melk en ei en maak - royaal - op smaak met peper en zout.
    3. Vet een ovenschaal in met boter en bestrijk de wanden met een doorgesneden knoflook teen; voor een sterkere knoflook smaak kan de binnenkant van de schaal met geperste knoflook worden bestreken.
    4. Snijd de geschilde aardappels met een keukenmachine in dunne plakjes en doe deze in de ovenschaal.
    5. Schenk er het roommengsel over zodat het geheel juist onderstaat en bestrooi met de geraspte gruyère.
    6. Laat de aardappelgratin – afhankelijk van de dikte – in ongeveer één uur goudbruin en gaar bakken; controleer de gaarheid: mocht de aardappelgratin te donker worden deze met aluminiumfolie afdekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    9

    Je hebt het in de bereiding over ei maar ik mis de hoeveelheid eieren bij de ingrediënten. Hoeveel moeten er dan bij? - 17 jan 2012

    Nanda
    van
    3

    Lekker recept! Ik had geen gruyere kaas, dus heb ik geraspte belegen kaas gebruikt. - 25 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren