Lemon pie

    Lemon pie

    7keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Citroentaart met bosvruchtencompote en perenijs. Een fris dessert, heerlijk na een speciale maaltijd zoals bijvoorbeeld het kerstdiner.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr bloem, gezeefd
    • 100 gr boter, in kleine blokjes
    • 50 gr witte basterdsuiker
    • Zout
    • Koud water
    • 2½ dl room
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 4 citroenen, sap en zestes
    • 4 eieren
    • 1½ dl aromatische wijn
    • 150 gr geleisuiker
    • 1 pijpkaneel
    • 250 gr bosvruchten, vers of diepvries
    • Perenijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Mix de bloem met de boter, de basterdsuiker en het zout in de keukenmachine tot zich fijne kruimels vormen; voeg vervolgens voldoende koud water toe om een soepel deeg te krijgen.
    2. Haal het deeg uit de machine en kneed het even door; pak het in plasticfolie en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten.
    3. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    4. Rol het deeg uit zodat het ruim de bodem van de springvorm bedekt; prik gaatjes in het deeg, leg er bakpapier op en vul met een steunvulling.
    5. Bak de bodem 10 minuten; haal vervolgens bakpapier en steunvulling eruit en bak nog 10 minuten; laat de bodem enigszins afkoelen.
    6. Klop voor de vulling de room met de suiker, het citroensap en de eieren los; voeg naar smaak – geblancheerde – zestes toe.
    7. Giet de vulling op de bodem en bak de taart in 20 – 25 minuten totdat de vulling juist gaar is; laat de taart vervolgens in de koeling verder opstijven.
    8. Breng voor de compote de wijn met de suiker en pijpkaneel aan de kook.
    9. Voeg als het kookt de bosvruchten toe en laat opnieuw aan de kook komen en laat de vruchtencompote vervolgens afkoelen.
    10. Afwerking: Verwarm de taart desgewenst tot lauwwarm. Verdeel de taart in punten en dresseer taart, vruchtencompote en ijs op (koude) borden. Garneer met citroenblad of eventueel mint.

    Drankadvies

    Tenuta il Falchetto, Moscato d'Asti, Piëmonte 2009, Italië. Lekker bij vruchtendesserts en ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren