Kwarkstol

    (7)
    1 dag 1 uur 20 minuten

    Dit brood is veel makkelijker te maken dan een stol met gist. De vruchtjes kun je het best een nacht in rum laten weken zodat ze een intensievere smaak geven. Heerlijk als paasbrood of kerststol.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 stol (20 plakjes)

    • 200 gr rozijnen
    • 50 gr geconfijte citroen
    • 50 gr geconfijte sinaasappel
    • een beetje rum om te weken + 1 glaasje rum
    • 500 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 100 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • een snufje zout
    • 2 eieren
    • 125 gr amandelen, gehakt
    • 6 druppels (bittere) amandelolie
    • 200 gr margarine
    • 250 gr kwark
    • rasp van de schil van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur20min 

    1. De rozijnen, geconfijte citroen en sinaasappel een nacht in wat rum laten weken.
    2. De volgende dag de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout mengen. Eieren, amandelen en amandelolie erdoor doen en het glaasje rum erdoor mengen.
    3. De margarine en de kwark erbij doen en alles goed mengen. Doe dan de citroenschil, geconfijte vruchtjes en rozijnen erdoor.
    4. Oven voorverwarmen op 180 graden C. Het deeg tot een samenhangend geheel kneden en hier 1 of 2 broden van vormen. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren