broodjes gevuld met rode kool en lamsvlees met rode kool sla & yoghurt

    broodjes gevuld met rode kool en lamsvlees met rode kool sla & yoghurt

    1keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een fluweelzacht deegje (van buiten knapperig!) gemaakt met in ganzenvet gekonfijte knoflook omhult een winterse vulling van rode kool met lamsvlees. Winters eten met een mediterrane twist. Wordt geserveerd met Turkse yoghurt en een salade van verse rode kool.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode kool
    • 500 gram lamsvlees (lapjes o.i.d. als je zelf maalt anders gehakt)
    • 1 a 2 goudreinetten
    • 1 bos wortels
    • 1 ui
    • 2 laurierblaadjes
    • 3 kruidnagels
    • 2 eetlepels ciderazijn
    • 1 vleugje kaneel
    • 1 vleugje paprikapoeder
    • 1 molen zout
    • 1 molen peper
    • 500 gram patentbloem
    • 2 tl gedroogde gist
    • 2 el ganzenvet
    • 6 teentjes knoflook
    • 290 gram water
    • 1 pot Turkse yoghurt (10% vet)
    • 1 paprika
    • 1 bosje platte peterselie
    • 1 bosje koriander
    • 1 citroen
    • 1 tl suiker
    • 2 el boter
    • 3 el olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:3uur 

    1. Schaaf 3/4 van de rode kool. Zet op met een bodempje water, azijn, kruidnagels, laurierblad en kaneel. Kook circa 25 minuten tot bijna gaar. Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Snijd ze in kleine stukjes. Voeg tot aan de rode kool en kook het geheel gaar (zo'n 10 minuten). Proef op zout en peper en voeg eventueel wat suiker toe. Laat heel goed uitlekken en koel af.
    2. Maal het vlees (behalve als je gehakt gekocht hebt natuurlijk), snipper de ui en 1 a 2 wortels. Stoof ui en wortel in de boter. Voeg het vlees toe met wat paprikapoeder zout en peper. Laat 30 minuten stoven. Proef op smaak. Laat heel goed uitlekken en koel af.
    3. Meng de rode kool met het vlees. Het moet een droog mengsel zijn. Zet weg tot gebruik.
    4. Schil de knoflook en snijd in plakjes. Konfijt op laag vuur in het ganzenvet. Pas op: de knoflook moet heel zacht zijn, maar niet bruin worden. Meng bloem, gist, water, 1 theelepel zout en het vet met de knoflook. Kneed tot een soepel deeg (bijvoorbeeld in de broodbak machine op stand: deeg. Dek af en laat een uur rijzen.
    5. Drie kwartier voor je wil eten verwarm je de oven voor op 210 graden Celsius en haal je het deeg uit de kom. Verdeel het in acht stukken op een met bloem bestoven aanrecht. Maak er ballen van die je door de bloem rolt. Rol ze met een deegroller uit tot acht dunne lapjes. Verdeel het rode kool/gehaktmengsel erover. Vouw ze dicht tot pakketjes (knijp de naden dicht) en leg ze op een bakblik met bakpapier, met de naden aan de onderkant. Bestrijk ze met olijfolie. Bak circa 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
    6. Maak ondertussen de salade: rasp het overgebleven stuk rauwe rode kool, een stuk of acht worteltjes en de rode paprika. Pers een halve citroen uit en voeg hier een beetje zout en en theelepel suiker aan toe. Hak koriander en peterselie heel fijn (beiden twee eetlepels). Meng alles goed door elkaar.
    7. Serveer de broodjes meteen uit de oven met de salade en een bakje Turkse yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren