Citroensoufflee met gekarameliseerde amandelen

    Citroensoufflee met gekarameliseerde amandelen

    2keer bewaard
    5uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een smaakvolle en luchtige soufflee.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 citroenen
    • 5 eieren
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1,5 el poedergelatine
    • 35 cl room
    • 50gr geschaafde amandelen
    • 90 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur45min 

    1. Snijd met een dunschiller de schil van 3 citroenen.
    2. Klop in een grote kom de citroenschil, de eierdooiers en 6 lepels kristalsuiker.
    3. Pers de citroenen uit en meng het sap met de gelatine in een aparte kom. Plaats deze kom boven kokend water (bain-marie) totdat de gelatine gesmolten is. Laat even afkoelen.
    4. Voeg de citroensap aan de grote kom met het eiermengsel toe.
    5. Klop in een andere kom de room tot een smeuiig mengsel en voeg toe aan de grote kom.
    6. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg geleidelijk aan de suiker bij. Meng dan de eiwitten eveneens met het eiermengsel.
    7. Verdeel het mengsel over verschillende glazen of ramekinvormpjes. Zet ze afgedekt 4 à 5 uren of tot de volgende dag in de koelkast tot ze zijn opgestijfd.
    8. Verwarm wat olie of boter in een pan en voeg er de geschaafde amandelen en het poedersuiker. Gril de amandelen tot ze gekarameliseerd zijn.
    9. Bij het serveren, voeg de gekarameliseerde amandelschijfjes op de soufflee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren