Hete chili con carne

    1 uur 20 minuten

    Lekker hete chili. Koude winter buiten, heerlijk warm worden van dit gerecht.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 gesnipperd ui
    • 3 tenen knoflook
    • 2 el komijnpoeder
    • 2 tl chilipoeder
    • 600 gr rundergehakt
    • 1 blikje tomaten
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 eetlepels oregano
    • 1 laurierblaadje
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 0,5 liter runderbouillion
    • 1 halve winterwortel
    • 1 rode paprika in stukjes
    • 1 blikje kidneybonen uitgelekt
    • 125 ml zure room
    • beetje verse koriander
    • 125 gr geraspte Kaas (Goudse)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uitjes. Voeg de knoflook, komijn , chiliepoeder en de wortel en bak deze al roerend 10 minuten.
    2. Voeg de tomatenpure en toe en "bak "deze een beetje zodat het gerecht niet zuur wordt. voeg de tomaten en de bouillion toe en het laurierblaadje en de rest van de kruiden .
    3. Bak het gehakt rul.
    4. Voeg deze bij het mengsel toe en doe hierbij de rode paprika. Laat dit zachtjes 1 uur pruttelen.
    5. Voeg in het laatste halfuur de rode kidneybonen toe en laat deze een halfuur mee pruttelen.Proef en maak deze op smaak metzout en peper.
    6. Verdeel de chilie con carne over de borden. Bestrooi deze met kaas en maak dit af met een lepel zure room. Garneer dit met een takje koriander.
    7. Dit gerecht kan gegeten worden met friet, rijst, maischips, stokbrood met een lekkere salade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties