Mascarponetaart met aardbeien

    Mascarponetaart met aardbeien

    15keer bewaard
    2uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Natuurlijk zijn aardbeien heerlijk zo, maar met deze mascarponemix zijn ze verrukkelijk!!

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kruimeldeeg
    • 250 gr mascarpone
    • 200 gr volle yoghurt
    • 40 gr suiker
    • 3 el citroensap
    • 3 blaadjes gelatine
    • 750 gr aardbeien
    • 3 el aardbeienconfituur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de vorm, bestuif hem met bloem. Rol het deeg uit en schik het in de vorm.
    2. Prik de bodem in met een vork. Leg er bakpapier en bonen (steunvulling) op en bak hem 10 min in het midden van de oven.
    3. Laat de taartbodem zonder bakpapier 5 min bijkleuren in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
    4. Klop de mascarpone met de yoghurt en de suiker.
    5. Week de gelatine in koud water, knijp hem uit en los hem op in het warme citroensap. Roer hem door de kaasmix.
    6. Schep de crème in de taart en strijk hem glad met een spatel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    7. Halveer de aardbeien. Schik ze op de taart.
    8. Verwarm de confituur tot hij vloeibaar is en schenk hem over de aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren