Rijstpap met bruine suiker

    Rijstpap met bruine suiker

    12keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Typisch vlaams dessert te eten met een gouden lepel.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 l volle melk
    • 1 vanillestokje, gespleten
    • 1/2 kaneelstokje
    • 1 zakje saffraan
    • 130 gr dessertrijst
    • 75 gr suiker
    • 2 eierdooiers
    • bruine suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en het kaneelstokje.
    2. Voeg de rijst en de saffraan toe, draai het vuur lager en laat op een heel zacht vuurtje 30 minuten garen. Roer af en toe even om.
    3. Roer de suiker door de rijstpap en haal het vanillestokje en het kaneelstokje eruit.
    4. Klop de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap. Doe er eventueel nog een klontje suiker bij.
    5. Giet de rijstpap in schaaltjes en laat afkoelen.
    6. Serveer met bruine suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren