Gestoofd kalfsvlees met wintergroenten

    Gestoofd kalfsvlees met wintergroenten

    2keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gerecht voor winterse dagen.

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kalfsvlees in blokjes
    • 2 uien
    • 4 wortels
    • 2 raapjes
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 takjes rozemarijn
    • 3 el honing
    • 5 dl kalfsfond
    • 1 dl droge witte wijn
    • 2 el droge rode wijnazijn
    • boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de kalfsblokjes rondom bruin in boter en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het apart.
    2. Pel de uien en snipper ze grof. Schil de wortels en snijd ze in grote stukken. Spoel de raap en sijd ze in grote stukken en snipper het teentje knoflook fijn.
    3. Doe wat extra boter in de pan en stoof hierin de ui en de knoflook tot ze mooi bruin kleuren. Voeg er de wortels en de raapjes aan toe. Doe er de honing, de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn, het takje tijm en de rode wijnazijn bij. Roer goed en leg het vlees terug in de pan. Blus met de droge witte wijn en de kalfsfond.
    4. Zet het vuur iets zachter en stoof het vlees in 20 à 25 minuten gaar. Kruid eventueel bij met zout, peper en honing.
    5. Bind de saus naar wens met wat instantmaïzetmeel (maïzena).
    6. Serveer met gebakken krieltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren