Zwaardvis in mango-gember chutney

    Zwaardvis in mango-gember chutney

    1keer bewaard
    1uur30min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een sappige zwaardvis gebakken in een eenvoudige, uitgebalanceerde chutney met een knipoog naar de Caraïben.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg zwaardvissteaks
    • 2 eetlepels citroensap
    • 110 ml droge sherry
    • 1 eetlepel gember, fijngesneden
    • 285 gr mango chutney

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Leg de zwaardvis in een grote, ondiepe schaal. In een kopje citroensap, droge sherry, gember en mango chutney mengen. Over de zwaardvis uitschenken en deze omdraaien zodat beide zijden een laagje marinade hebben. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. De zwaardvis in een middelgrote ovenschaal leggen en bedekken met marinade. 20-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken en de vis regelmatig met marinade bedruipen. De vis is gaar als deze met een vork uiteen valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren