Witlof met ham en kaas uit de oven

    Witlof met ham en kaas uit de oven

    Foto recept: Witlof met ham en kaas uit de oven
    4

    Witlof met ham en kaas uit de oven

    (11)
    50min


    85 personen hebben dit gemaakt

    Als ik weet dat ik de volgende dag geen tijd heb om te koken, maak ik dit vast vantevoren en dan hoeft het alleen nog maar even in de oven. Zeer praktisch en elke keer weer heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr witlof
    • 60 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 350 ml melk
    • 300 gr geraspte Sbrinz (harde Zwitserse kaas, je kunt ook Parmezaanse kaas gebruiken)
    • versgemalen zwarte peper
    • snufje nootmuskaat
    • 375 gr gekookte ham, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
    2. Witlof schoonmaken en in de lengte halveren. de bittere stronk uit het midden verwijderen.
    3. De helft van de boter in een pan laten smelten en bak de witlof 5 minuten aan. Uit de pan halen en apart leggen.
    4. De resterende boter laten smelten en de bloem erdoor mengen, daarna beetje bij beetje de melk toevoegen, onder voortdurend roeren met een garde. 5 minuten op een laag vuur laten sudderen onder voortdurend roeren. De helft van de geraspte kaas door de saus roeren en laten smelten. Met nootmuskaat en peper op smaak brengen.
    5. Wikkel elke helft witlof in een plakje ham en in een enkele laag in een ovenschaal leggen. Met de resterende kaas bestrooien.
    6. Overgiet de witlof met de saus en bak het geheel in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    MireilleVandeSteeg-Kranen
    4

    top recept!!! doe er ook room bij is erg lekker en de witlof in melk met nootmuskaat koken heerlijk!!!  -  23 mei 2014

    Bellemay
    van
    2

    Errug lekker! Schaal is compleet leeg gegaan...Voor vele herhalingen vatbaar...  -  23 apr 2015

    2

    Het was erg lekker, ik had helaas te weinig kaas gehaald maar ik ga het zeker nog een keer klaarmaken!  -  12 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren