Tompoes

    Tompoes

    34keer bewaard
    30min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke banketbakkersroom tussen laagjes bladerdeeg; een zelfgemaakte tompoes of tompouce. Het glazuur kun je ook oranje maken (met kleurstof) voor Koninginnedag.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pak bladerdeeg
    • 200 gr suiker
    • 75 gr custardpoeder
    • 95 gr maïzena
    • 1,2 liter melk
    • 55 gr boter
    • 2 eidooiers
    • 5 ml vanille extract
    • 125 gr poedersuiker
    • 15 ml melk
    • 1 drupje vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Haal de bladerdeegplakjes los en leg ze op een bakplaat. Bak ze 10 tot 15 minuten, tot ze lichtbruin en opgebold zijn.
    2. Meng de suiker, custardpoeder en maïzena in een grote sauspan. Mix er net genoeg melk doorheen om er een pasta van te maken, meng dan geleidelijk de rest van de melk erdoor, zo voorkom je klontjes. Voeg de boter toe. Verwarm dit op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot het dik is. Je moet wellicht een garde gebruiken om het een glad geheel te houden. Als het mengsel zachtjes begint te koken, laat dan nog 2 minuten, onder voortdurend roeren, koken. Haal van het vuur en mix de eidooiers en vanille erdoor.
    3. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie. Leg 5 plakjes bladerdeeg onderin de schaal. Verspreid over elk plakje bladerdeeg wat van het custardmengsel en dek af met de andere 5 plakjes bladerdeeg.
    4. Meng de poedersuiker met 15 ml melk en een drupje vanille extract om een glazuur te maken. Smeer dit over de bovenste laag bladerdeeg. Zet het geheel in de koelkast tot de custardlaag stevig is. Haal uit de ovenschaal en snijd elk bladerdeegtaartje door tweeën.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    5

    Hij was errug lekker en perfect gelukt! Bedankt voor het recept! - 07 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren