Vanille tompouce
1 / 1 Foto van:  Lydia
Blader

Vanille tompouce

  • 5 1
  • 9
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur

De bekende tompouce, een beetje anders. Bladerdeeg belegd met laagjes room en jam. Je kunt ze met een laagje glazuur bedekken of met poedersuiker bestrooien. Als je een tompouce met sinaasappelsmaak wilt, voeg dan wat rasp van een sinaasappelschil toe aan de melk.

TOO TOO

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 475 ml melk
  • 60 gr bloem
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr witte basterdsuiker of poedersuiker
  • 1 gr zout
  • 6 eidooiers
  • 1,5 pakje bladerdeeg
  • 160 gr abrikozenjam (optioneel)
  • poedersuiker, om mee te bestrooien

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verwarm de melk in een steelpan tot er bubbeltjes ontstaan. Doe het vanillestokje in de melk, haal de pan van het vuur en zet apart om af te koelen tot lauwwarm. Meng in een andere steelpan de bloem, suiker, zout en eidooiers. Klop dit even door en mix dan met een garde de warme melk erdoor. Laat dit zachtjes koken op middelhoog vuur tot de custard dikker wordt. Blijf roeren om aankoeken tegen te gaan. Doe de custard in een kom en laat afkoelen. Roer af en toe door.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het bladerdeeg uit tot 1 grote plak van ongeveer 45 bij 35 cm (het moet nog op een bakplaat passen). Leg de plak op een bakplaat en prik overal gaatjes met een vork.
  3. Bak de plak bladerdeeg 28 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Als het deeg helemaal is afgekoeld, leg het dan op een grote snijplank en snij er in de lengte 3 repen van, van ongeveer 10-12 cm breed. Besmeer 1 reep dik in met het custardmengsel. Doe de tweede reep bladerdeeg erbovenop en besmeer deze met jam. Dek af met de laatste reep bladerdeeg en bestrooi deze met poedersuiker. Snijd hier met een zeer scherp mes 8 gelijke stukken van.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

1
van wilsim

Tip: Snijd de plakken deeg vóór het bakken in op de gewenste maat. (Niet helemaal doorsnijden) Na het bakken is het nu makkelijker te snijden. - 26 dec 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties