Gegratineerde mosselen

    Gegratineerde mosselen

    9keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gerecht waar zelfs de niet mosselliefhebber van smult! Ongelofelijk deilicious!

    cecilekooktvoorjou Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100gram abdijkaas (oude kaas doet het ook prima)
    • 200ml crème fraîche
    • 1tl mosterd
    • 1el fijngehakte verse dragon
    • voor de selderijboter
    • 125gram zachte roomboter (op kamertemperatuur dus)
    • 1tl citroensap
    • 2el verse selderij fijngesneden
    • 2el bieslook fijngesneden
    • mosselen
    • 2kg goede panklare mosselen
    • 2el olijfolie
    • 1 ui fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook uitgeperst
    • 1 wortel, fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 350 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Rasp de kaas en meng met de crème fraîche, mosterd en dragon. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. Roer voor de selderijboter de boter, citroensap, selderij en bieslook in een kom goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. Was de mosselen grondig onder stromend water en controleer ze. Gooi kapotte schelpen en open exemplaren, die na een tik niet sluiten, weg.
    2. Verhit de olie in een hoge pan (mosselpan) en bak de ui en knoflook op laag vuur plusminus 5 minuten. Voeg de wortel, prei, bleekselderij, en laurierblad toe en bak 5 minuten. Doe de mosselen erbij en blus na 2 minuten af met de witte wijn. Doe deksel op de pan en kook alle mosselen tot ze net open zijn, schud ze regelmatig om. Neem de pan van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Verdeel de mosselen in tweeën. Verwarm de oven voor op 200C. Maak de mosselen los van de schelp. Breek 1 schelphelft af en gooi weg. Leg de mossel in de andere helft.
    3. Verdeel de selderijboter over de ene helft van de mosselen en het kaasmengsel over de andere helft. Leg ze plat op een bakplaat of in een ovenschaal en gratineer ze 8-10 minuten in de oven. Serveer direct.

    Bekijk dit op mijn blog

    Dit recept staat ook op blog Cecilekooktvoorjou

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren