Ovenschotel met gehakt en tortillachips

    Ovenschotel met gehakt en tortillachips

    149keer bewaard
    35min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Een pittig gehaktmengsel met tortillachips, gesmolten kaas en uitjes. Serveren met rijst en eventueel een groene salade.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 350 gr gehakt
    • 1 zakje tacokruiden
    • 1/2 ui, gesnipperd (klein deel apart houden)
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • tortillachips
    • 100 gr geraspte kaas (jong belegen)
    • Rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak het gehakt in een pan rul zonder boter. Voeg het grootste deel van de ui toe en de paprika en bak even aan. Voeg dan de tacokruiden toe (eventueel met een beetje water) en roer goed om. Blijf roerbakken tot de groenten zacht zijn en het gehakt bruin.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Steek hier dakpansgewijs tortillachips in, zoveel als je zelf wilt.
    3. Bestrooi als laatste de tortillachips met de geraspte kaas en daaroverheen de apart gehouden uisnippers. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de chips knapperig.
    4. Kook ondertussen de rijst gaar en giet af. Serveer de tortillachipsschotel met de rijst en eventueel nog een frisse salade.

    Tip

    Als je van pittig houdt, kun je naast de tacokruiden ook nog wat cayennepeper toevoegen aan het gehaktmengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Nanda
    van
    11

    Heerlijke schotel Ik heb kruidenmix voor fajita's gebruikt en ook nog een half bakje champignons en een half blikje maiskorrels toegevoegd. - 01 mei 2011

    4

    Heerlijk!!! En ook nog eens simpel om te maken!! - 03 jan 2012

    marikefee
    van
    1

    makkelijk en lekker! wat wil je nog meer! - 29 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren