Limburgs zuurvlees: "zoervleisj"

    Limburgs zuurvlees: "zoervleisj"

    69keer bewaard
    1dag3uur


    236 personen hebben dit gemaakt

    Volgens oude familietraditie en typisch Limburgs is deze heerlijk malse stoof. Perfect bij frietjes, mayo en appelmoes.

    cecilekooktvoorjou Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 800gram Riblappen (of runderlappen - niet te mager vlees)
    • 40gram boter/margarine
    • 5dl water
    • 5dl witte natuurazijn
    • 500gram dikke uien (in halve ringen gesneden)
    • 5el perenstroop
    • 2 plakken ontbijtkoek
    • 3 blaadjes laurier
    • 2 kruidnagels
    • naar smaak versgemalen peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag3uur30min 

    1. De runderlappen in in blokjes snijden van plusminus 2 bij 2 cm. En bestrooien met zout en peper. Marinade maken van de azijn + water (verhouding 50/50!), de kruidnagels en laurier en minstens 24uur marineren. Langer mag ook.
    2. Het goed uitgelekte vlees (marinade bewaren!) goed bruin aanbraden (essentieel, wees geduldig!) en afblussen met de marinade. De grof gesneden uien apart braden in boter en bij het vlees voegen. Het geheel (ongeveer 2 uur, soms ook langer) gaar laten sudderen in de marinade, met deksel op de pan op een sudderplaatje. Het vlees moet uit elkaar vallen, dan pas is het het lekkerst. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
    3. Als het vlees gaar en mals is, de plakken ontbijtkoek verkruimeld toevoegen om te binden evenals de perenstroop. Eventueel met peper en zout op smaak maken brengen. Proeven...is het te zuur, dan eventueel nog wat perenstroop toevoegen.

    Tip

    Gebruik een zware gietijzeren braadpan! Lekker met zelfgemaakte frites en mayo en evt. een salade.

    Bekijk dit op mijn blog

    Dit recept staat ook op mijn blog!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    FrankB
    van
    12

    Briljant recept - 10 dec 2014

    van
    11

    Heerlijk recept, lekkerder dan wat ik in een frietzaak in Limburg heb gegeten. Heb 2 lepels appelstroop gebruikt ipv perenstroop. Mijn kinderen zijn er dol op. - 16 jul 2014

    7

    Lekkorrrrrrr! - 02 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren