Geblakerde Cajunkip

    Geblakerde Cajunkip

    29keer bewaard
    20min


    1007 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pikante kip, deze klassieker uit de Cajunkeuken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/4 theelepel gemalen komijn
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/8 theelepel gemalen witte peper
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 2 kipfilets
    • 1 eetlepel plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Alle kruiden mengen en 1 kant van de kipfilet ermee inwrijven.
    2. In een gietijzeren pan op een hoge vlam de olie verhitten.
    3. De kipfilet met de gekruide kant naar onder 1 minuut bakken. Keren en wederom 1 minuut bakken.
    4. De kipfilet op een licht ingevette bakplaat leggen en 5-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het vlees wit is en het vleessap helder.

    Tip:

    Lekker met een bijgerecht naar je keuze, maar probeer het ook eens op een broodje als kipburger met wat sla en mayonaise.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren