Italiaanse aubergine/mozarellaovenschotel

    Italiaanse aubergine/mozarellaovenschotel

    226keer bewaard
    1uur30min


    300 personen hebben dit gemaakt

    Ongelofelijk verrukkelijk vegetarisch Italiaans recept!

    cecilekooktvoorjou Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 aubergines (evt verschillende kleuren)
    • 4 sjalotten (kleingesneden)
    • 2 knoflooktenen (fijngesneden)
    • 8 basilicumblaadjes
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 bol echte buffelmozarella
    • 150gram versgeraspte Parmezaanse kaas
    • gedroogd broodkruim van 1 snee witbrood
    • eetlepel roomboter
    • 1 tl suiker
    • naar smaak zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm en bestrooi met zout en laat uitlekken (de bittere smaak wordt zo verwijderd) - ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180C.
    2. Aubergines Spoel de stukken aubergine af en dep droog. Bestrijk met olijfolie (niet te veel) en leg ze 20 minuten in de hete oven (ze moeten een beetje zacht zijn geworden, maar niet té zacht). Tomatensaus Snij de sjalotjes fijn. Laat een dikke zware pan heet worden en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de sjalotten (fruiten) en voeg de knoflook toe. Laat even sudderen. Voeg het blik gepelde tomaten toe en maak de kleine tomaten klein met een houten lepel. Voeg de suiker toe en laat geheel ongeveer 20 minuten op zacht vuur sudderen, zodat saus een beetje indikt. Voeg op het laatst de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak toe.
    3. Vet een ovenschaal in met olie en maak lagen van respectievelijk de auberginestukken, mozarella, tomatensaus, parmezaanse kaas. Je kunt op deze manier ongeveer 2 lagen maken. Eindig met een mengsel van het laatste beetje Parmezaanse kaas en het broodkruim. Bovenop leg je de vlokken boter en plaats de schaal ongeveer een half uur in de hete oven. Laat even afkoelen alvorens te serveren (zo lopen de smaken een beetje terug in de aubergine).

    Serveersuggestie

    Lekker met brood en een uitgebreide salade. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Ook koud of lauw heerlijk en eventueel als voorgerecht ook!

    Bekijk dit op mijn blog

    Dit recept staat ook op mijn blog!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (17)

    van
    11

    Meteen door mijn dochter uitgeroepen tot favoriet in haar eten top 10. Dat zegt veel! Bijzonder lekker! - 05 mei 2014

    tommye
    van
    8

    heerlijk........smaakvol... - 25 okt 2012

    van
    8

    mijn eerste vegetarische recept....heerlijk... - 20 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren