Perfect zachtgekookt ei

    Perfect zachtgekookt ei

    11keer bewaard
    8min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een ontbijtje wordt echt heerlijk met een perfect zachtgekookt eitje. Lekker op toast met boter. Het is nog niet zo eenvoudig een ei precies goed zacht te koken, dus hier de niet te mislukken methode.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:8min 

    1. Neem een (biologisch) ei op kamertemperatuur, leg deze op een eetlepel en laat deze voorzichtig zakken in een pan met kokend water. Gebruik een kleine pan met net genoeg water om het ei (of de eieren) te bedekken.
    2. Herhaal indien nodig.
    3. Laat 1 minuut zachtjes koken.
    4. Haal de pan van het vuur en doe de deksel erop. Laat 5 minuten staan (medium eieren) of 6 minuten (grote eieren).
    5. Doe het ei in een eierdopje en serveer er wat warm geroosterd brood met boter bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    je moet het water laten koken en een beetje zout erbij doen. leg de eieren er dan 5 tot 6 minuten koken. giet het kokende water weg en doe koud water in de pan en wacht tot het koud is en dan heb je een perfect zacht gekookt ei - 16 mrt 2015

    GerardFrancos
    2

    Wat een ongelooflijke rommel... Als je het recept precies volgt zoals hierboven beschreven, dan krijg je bij het openen een rauw ei dat lekker warm maar volledig lauw en loperig is.. Daarna kan je het eitje gewoon omdraaien, de drets terug in de pan gieten en je een omeletje maken... Perfect zachtgekookt ei? Ik dacht het niet! - 01 apr 2013

    van
    0

    inderdaad, zie bovenstaande: ei is te rauw en loperig. - 21 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren