Oranje tompoes

  (2)
  40 minuten

  Deze oranje tompouce is bedoeld voor Koninginnedag, maar kan natuurlijk op een ander moment met een andere kleur glazuur ook heel goed gegeten worden. Ondanks de wat uitgebreide bereidingswijze is een zelfgemaakte tompoes toch het lekkerst!

  Nanda

  Groningen, Nederland
  20 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 250 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 25 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • Voor het oranje glazuur
  • 100 gr poedersuiker
  • beetje water
  • oranje kleurstof voor voeding (sinaasappellimonade werkt ook goed)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Meng de eidooiers met de suiker en de bloem in een kom tot een glad mengsel.
  2. Breng de melk met het vanillestokje in een steelpan aan de kook. Haal dan het stokje eruit, verwijder met een scherp mes het merg en doe dit terug in de melk.
  3. Schenk de melk onder voortdurend roeren bij het eimengsel en giet het geheel weer terug in de pan. Laat dit mengsel 10 minuten zachtjes koken.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  5. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Om te voorkomen dat er een vel op komt, moet je het af en toe roeren, of je legt huishoudfolie over het mengsel, wel zo dat het contact maakt met het mengsel.
  6. Terwijl de room afkoelt leg je de bladerdeegplakjes op een licht met bloem bestrooide of met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in alle plakjes bladerdeeg, zodat het straks niet teveel rijst. Bak de bladerdeeg in ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.
  7. Maak nu het glazuur: meng hiervoor de poedersuiker met een beetje water (begin met een eetlepel en voeg eventueel meer bij) zodat het nog stroperig, maar smeerbaar is. Voeg net zoveel oranje (of rode en gele) voedingskleurstof toe tot je de juiste kleur oranje hebt.
  8. Haal de bladerdeeg uit de oven en laat de plakjes bladerdeeg op een rooster afkoelen. Snij alle plakjes dan doormidden zodat je 8 evengrote rechthoekige stukken krijgt. Besmeer de helft van deze bladerdeeg stukjes met de glazuur. over de andere helft van de bladerdeeg stukken verdeel je de afgekoelde banketbakkersroom en dek elk gebakje af met een bladerdeegkapje met glazuur.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  Patty
  van
  5

  Leuk om te maken en erg lekker!  -  26 apr 2010

  JaniekWeening
  1

  Erg lekker! Alleen je moet eerst de eidooiers doen en dan pas de bloem en suiker.  -  04 apr 2015

  User's IP: 54.162.184.214