Tong a la picasso

    Tong a la picasso

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is toevallig ontstaan. Ik wilde iets anders met vis doen. Het moest alleen wel licht verteerbaar blijven en niet al te machtig. Dit recept maak ik zeker eens in de 14 dagen. Ook in mijn vriendenkring is het een favoriet geworden. Kinderen die niet zo gek zijn met vis, leren het op deze manier eten en lekker vinden. En met de vruchten kan je allelei variaties maken en bedenken. Het is maar net wat je lekker vindt.

    kirstennl Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 slibtongetjes
    • 4 bananen
    • 1 blikje mandarijnen op sap
    • 1 blik fruitcocktail
    • 6 gemberbolletjes
    • zout, peper
    • bloem
    • spa met koolzuur
    • olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De kleine graatjes aan de zijkant van de tongetjes afknippen Dat scheelt een hoop gedoe met graatjes wegsnijden later op je bord.
    2. Een papje maken van de bloem en de spa. Ik gebruik altijd spa in plaats van water omdat dit een betere stuktuur geeft aan het korstje na het bakken. Het is wat luchtiger. Met zout en peper op smaak brengen
    3. In een koekenpan een laagje olie goed verhitten (vis moet zwemmen) en de vis met 3 tegelijk in de pan in een paar minuten gaar en bruin bakken. Op een bord warm houden.
    4. De banaan pellen, door de helft snijden en dan overlangs nog eens door de helft. Het fruit laten uitlekken en de gemberbolletjes in vieren snijden.
    5. Eerst de bananen bakken. Uit de pan halen en op het bord bij de vis rangschikken. Daarna snel het fruit in de pan met de gember en even heel heet laten worden. Op het bord om de vis heen schikken. Eventueel een schijfje citroen erbij.
    6. Het lekkerste smaakt dit met rijst. Maar natuurlijk kan het ook met een aardappelgerecht worden gegeten.

    Tip

    Gebruik fruit wat je zelf lekker vindt. Vers of bij haast uit blik. Gember kan woren weggelaten, maar het geeft het fruit net een wat vollere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren