Pizza met cajun kip en gele tomatensalsa

    Pizza met cajun kip en gele tomatensalsa

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Deze zelfgemaakte kruidenmix maakt van deze pizza in Cajunstijl een pikante ervaring. Gebruik een kant-en-klare pizzabodem en u heeft in een oogwenk een maaltijd bereid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 1/2 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 3 theelepels zout
    • 1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel uipoeder
    • 1 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 4 kipfilets, in repen
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 1 bakje (250 gr) gele cherry tomaat
    • 1/2 rode ui, fijngesneden
    • 1 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1/2 limoen, geraspt en geperst
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 kant-en-klare pizzabodem
    • 225 gr mozzarella, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. In een kopje paprikapoeder, knoflookpoeder zout, zwarte peper, uipoeder, tijm, oregano en cayennepeper mengen. Een royale hoeveelheid over de kip verdelen en het restant bewaren voor later gebruik.
    2. In een grote koekenpan op een hoog vuur de olie verhitten en daarin de kip in 5-8 minuten gaar bakken.
    3. Tomaat, ui, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoenrasp en -sap mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Over de pizzabodem verdelen, vervolgens de repen kip en als laatste een laagje kaas.
    4. 10-15 minuten in de voorverwarmende oven bakken tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren